У сайта изменилось доменное имя на www.skvz.com.ua
смт. Черкаське, Краматорський район
Донецька область 84162
+38 (067) 621 67 84, +38 (067) 621 67 56

Крейда та його застосування

Крейда є порошкоподібною речовиною білого кольору, що отримується в більшості випадків шляхом дроблення, сушіння і тонкого помелу вихідної осадової гірської породи.

Крейда складається із зерен кальциту, більш відомого всім як карбонат кальцію. Карбонат кальцію становить майже 99 відсотків питомої ваги у складі крейди. Також до складу крейди входять і дрібні зерна кварцу - мінералу-супутника кальциту. Запаси крейди на нашій планеті дуже значні і виснаження їм поки не загрожує.

Крейда застосовується в якості наповнювача в лакофарбової, гумотехнічної, а також інших галузях промисловості. Вельми важливе значення використання крейди для виробництва будівельних матеріалів. Найважливішими властивостями крейди є його виключно білий колір, досить висока природна дисперсність, а також мала абразивність.

Крейда є одним з найпоширеніших матеріалів, використовуваних при виробництві будівельних і ремонтних робіт. За допомогою крейди, розведеної водою, може здійснюватися примітивне білення приміщень. Це нехитре використання і на сьогоднішній день в деяких випадках знаходить своє застосування. Білення за допомогою крейди являє собою недорогий і досить простий спосіб, що дозволяє отримати рівне, матове покриття білого кольору, яке приховує недоліки поверхні. Крейда, яка використовується для білення продається в сухому вигляді. Також у продажу є крейдяна паста. Для приготування розчину для білення крейду розводять водою в певній пропорції. Крейдяна паста і крейда можуть зберігатися, не втрачаючи своїх якостей і властивостей, протягом дуже тривалого часу. Суха крейда в деяких випадках може містити сторонні домішки, а також немелені шматочки. З цієї причини, перед приготуванням розчин для білення, крейду бажано просіяти через сито, а після розчинення процідити приготовлений розчин. Крейдяні пасту або суху крейду для побілки розводять в теплій воді і досить ретельно розмішують. В отриманий розчин для додаткової міцності додають господарське мило або пральний порошок. Для того, щоб білення пригашувало жовтуватий відтінок, розчин підфарбовують невеликою кількістю синьки. Замість синьки цілком підходить відтінок синього кольору для розведення фарби. Для отримання таким же дідівським способом більш міцного покриття з крейди слід додати в розчин для білення трохи столярного клею. Білення в цьому випадку вже не буде бруднити, а от змивати її при необхідності буде набагато важче.

Науково-технічний прогрес не стоїть на місці і розглянуті вище технології білення вже не використовуються повсюдно, як це було близько століття тому. На сьогоднішній день крейда входить до складу багатьох вже готових для вживання фарб, які широко використовуються для білення стін та стель. Також в якості наповнювача крейда застосовується для виробництва сухих будівельних сумішей, всіляких затірок і штукатурки, пластмас, паперу, гуми, а також кабельної продукції.

Цікавим є той факт, що однією з основних промислових сфер споживання дрібнодисперсної крейди є виробництво пластмас. У складі пластмас крейда виконує ряд функцій. Зокрема, вона використовується для корекції білизни матеріалу, зниження його собівартості, а також деяких інших цілей. При виробництві гуми крейда сприяє поліпшенню зносостійкості виробів, а також економії вельми дорогого каучуку та інших компонентів. Досить широко крейда застосовується в композиційних матеріалах на основі ПВХ. У значних концентраціях його використовують в взуттєвих і кабельних пластиках. Причому для виготовлення оболонок кабельної продукції його використовують практично у всіх випадках.

Крейда широко застосовується і в непластифікованих ПВХ матеріалах, зокрема, для отримання профільно-погонних виробів - віконних профілів, труб і навіть оздоблювального сайдингу. Властивістю, що затрудняє промислове використання крейди є його здатність агрегування навіть при зовсім незначному зволоженні. Це призводить до його злежуванню в бункерах і ускладнює транспортування. Для усунення цього недоліку крейду піддають гідрофобізації, що полягає в нанесенні поверхнево-активних речовин, які надають крейди здатність не змочуватися водою, що зумовлює його досить хорошу сипучість. Процес гідрофобізації може здійснюватися шляхом впливу на поверхню частинок крейди стеаринової кислотою. Гідрофобізація крейди протікає найбільш повно при подачі кислоти в процесі помелу шляхом розпилення гідрофобного агенту безпосередньо в помольній камері агрегату для подрібнення.

Раніше через широку доступність і дуже низьку вартість, в якості наповнювача в полімерних композиціях в більшості випадків використовувався природна крейда або ж хімічно обкладена. Ну, а останнім часом, у зв'язку зі зростанням вимог до якісних характеристик пластикатів і появи на ринку високоякісних сортів гідрофобної крейди і його аналогів, великі підприємства з випуску ПВХ композицій практично повністю.

Крейда

Ми реалізуємо крейду найвищої якості з власного кар'єру оптом і в роздріб

Вапно

Будь-які обсяги вапна і крейдовапняних сумішей ми виготовимо і доставимо в термін

Запит ціни

Дізнайтеся ціну на нашу продукцію і вартість її доставки у ваше місто