У сайта изменилось доменное имя на www.skvz.com.ua
смт. Черкаське, Краматорський район
Донецька область 84162
+38 (067) 621 67 84, +38 (067) 621 67 56

Це цікаво!

Крейда - це тварина

У водах океанів існують різні види дрібних рослин і тварин. Одним з них є одноклітинне істота під назвою «форамініфер» з панциром з вапна. Відмираючи, вони опускаються на океанське дно. Згодом утворюється товстий шар з цих панцирів. Звичайно, на це йдуть мільйони років. Поступово цей шар цементується і перетворюється в м'який вапняк, який ми називаємо крейдою.

Як не забруднитися крейдою?

Щоб зробити шкільна крейда не бруднити руки, досить занурити його на кілька секунд в розбавлене в 2-3 рази молоко. Після такої процедури крейда перестає бруднитися, а писати буде як і раніше добре.

Щоб крейда писав краще на дошці

Щоб крейда писав краще на дошці, потрібно дошку вимити, а потім протерти цукровим розчином.

Який крейда краще використовувати в школі?

Шкільна крейда буває 2х основних типів - кусковий і пресований. Кусковий крейда зараз зустрічається дуже рідко. Такий крейда роблять розпилюючи крейдяні брили, що видобуваються в кар'єрі. Такий крейда можна навіть вживати в їжу. Він може бути і даремний, але в крайньому випадку не шкідливий.

Основним компонентом крейди є карбонат кальцію. Природний (кусковий) крейда не містить ніяких інших компонентів. Основа ж для пресованного крейди - НЕ карбонат, а сульфат кальцію (CaSO4), який отримують з гіпсу (CaSO4-2H2O). При виготовленні формованих крейди в порошок гіпсу додаються такі компоненти, як вапняк, крохмаль, а також склеюють речовини (клей ПВА, БФ, казеїновий, канцелярський і ін.) Формовані крейда також містять різного роду барвники.

Ці факти пояснюють те, що під час використання крейди може з'являтися сухість шкіри рук, виникати шарування нігтьової пластини, тріскатися шкіра рук.

Тому кращий крейда для щоденного його використання в школі - це природний (кусковий) крейда, який на більш ніж на 95% складається з карбонату кальцію, безпечного для здоров'я людини

Який крейда їстівний, а який ні?

Деякі з нас не раз спостерігали, що несподівано приходили дивні речі в смаках, особливо в дитинстві. Іноді цілком розумні діти шести-десяти років несподівано починають тягнути в рот «гидоту», і не просто тягнути, а цілеспрямовано шукати певні речовини. Це може бути крейда, глина, вугілля, навіть вапнякові камінчики на пляжі, сірникові головки або земля.

Хтось з розчуленням згадує, як в дитинстві в селі у бабусі їв штукатурку, хтось сумує за «солодкій» крейді радянської пори.

Деякі з нас зберегли манеру є, наприклад, крейда, і в дорослому стані. Випадково знайшовши «побратимів» за звичкою, ці люди серйозно обговорюють смакові відмінності між різними марками крейди і сперечаються про те, чи шкідливий для здоров'я крейда з магазину канцтоварів та який смачніше. Багато жінок помічали за собою пристрасть до крейди під час вагітності.

Всі ці звички не випадкові. Адже крейда - це природне джерело кальцію. Пристрасть до всіх вапняним породам, включаючи глину також свідчить про брак цього мікроелемента в організмі.

У магазинах і в аптеках ви, на жаль не знайдете харчового крейди. Все що зараз пропонує індустрія - це крейда у вигляді харчової добавки для домашніх тварин.

Будівельний крейда є ні в якому разі не можна - це грубо оброблений матеріал, який містить велику кількість домішок і хімічних речовин, які додають для додання йому тих чи інших властивостей.

Канцелярський крейда теж небезпечний - найчастіше для твердості його змішують з гіпсом. Натуральний колір крейди білий, тому будь-який кольорову крейду апріорі можна вважати токсичним через що міститься в ньому барвника. Виняток можуть становити лише дитячі крейда - дитина любить пробувати «на зуб» все нове і виробники враховують цей факт.

Найкраще вживати в їжу натуральну крейду, видобутий в кар'єрах або витягнутий з гірської породи.

Мел на Марсі:

Мел зустрічається тільки на Землі і як показують дослідження - на Марсі.

У трьох метеоритах марсіанського походження АLН 84001, Накла і Шерготті міститься карбонат кальцію і сліди гіпсу.

З крейди була зроблена паста ...

Паста, слово італійського походження, яке обозначет не тільки макарони, а й масу, що вживалася художниками при виготовленні пастельної крейди для малювання. Так розтирали крейду, фарбувальний порошок і рідкий клей на водній основі в однорідну масу. З отриманої маси потім формували олівці, які висушували.

Крейда

Ми реалізуємо крейду найвищої якості з власного кар'єру оптом і в роздріб

Вапно

Будь-які обсяги вапна і крейдовапняних сумішей ми виготовимо і доставимо в термін

Запит ціни

Дізнайтеся ціну на нашу продукцію і вартість її доставки у ваше місто